Beestenbos overhandiging cheque definitiefTijdens onze jaarlijkse ledendag, op zaterdag 20 oktober in Aalst, reikten we onze interne ‘Passie voor je buur(t)’-prijs uit. Ook dit jaar vielen twee afdelingen in de prijzen: ‘vzw Beestenbos Mol’ en ‘Gentse Vrije Fotografen’. Ze ontvingen elk een cheque van 250 euro.

 

“Afdelingen kunnen zich kandidaat stellen met een project, dat een aantoonbare relatie heeft met wat er in de buurt leeft rond de thema’s ‘Woorden’, ‘Bewegen’ en ‘Verbinden’ én dat een sociaal engagement in zich draagt, zegt Patrik Vankrunkelsven, voorzitter van het Rodenbachfonds.

Beestenbos Mol

In het weekend van 6, 7 en 8 juli 2018 organiseerde ‘vzw Beestenbos Mol’ haar Kapellekenskermis. “Op vrijdag werd er om 19u gestart met ‘Beestenbos is boos’: outdoor house & techno op een idyllische locatie in Achterbos met DJ’s uit de streek. Door het succes van de Rode Duivels op het wereldkampioenschap, hebben we last minute nog beslist om een mobiel scherm van 6m² te installeren. We hebben 1.400 mensen verwelkomd”, aldus Lander Geyzen, voorzitter van Beestenbos Mol.

“Op zaterdag was er ‘Muziek in ’t Achterbos’: een muzikaal parcours in de bossen rond de 15 kapellekens. Tijdens de wandeling kom je langs livemuziek, zang, woord, beeld, enz. Het accent ligt op puur natuur en pure klasse. Je ontdekt het mooiste plekje in Achterbos en geniet van de muziek. Het parcours is vrij toegankelijk van 18u tot 20u. De avond werd feestelijk afgerond op het bosterras, met live-optreden van Satellite Seven en The Bugs. Tot slot, op zondag is er tussen 14u en 18u ‘Kom iets doen na de noen’, een gezellig bosterras waar men terecht kan voor kaartspelen, Viking kubb en klootschieten of gewoon wat ontspannen samenzijn.”

“Om een zo divers mogelijk publiek aan te trekken, is het evenement gedurende het volledige weekend gratis. Elke dag leggen we de klemtoon op een ander ‘genre’ (doelgroep). Zo geven we de eerste voorzet aan de volledige buurt om gezellig elkaar te ontmoeten. De winst, die we in het weekend maken, schenken we jaarlijks aan een goed doel in Mol. Dit jaar zetten we ons in voor leerlingen, type 2, uit het bijzonder onderwijs. Om de nieuwe richting te steunen, hebben we in samenwerking met de leerkrachten voor 1.000 euro educatief lesmateriaal aangekocht. Zo willen we ons evenement openzetten voor alle Molse Jeugd”, besluit Geyzen.

Beestenbos overhandiging cheque definitief

 

Gentse Vrije Fotografen

Van 16 t.e.m. 24 juni 2018 organiseerde 'de Gentse Vrije Fotografen' voor de 24ste keer een fototententoonstelling.

“Sinds 2014 werken we samen met het VISO te Mariakerke, waar we elk jaar op de opendeurdag in overleg met de leerkrachten een eindejaarsleerling fotografie uitnodigen om samen met ons hun eindwerk tentoon te stellen. Dit is tot op heden een groot succes”, zegt voorzitter Clement Van Nuffel.

“Dit jaar voegden we nog een aspect toe aan onze tentoonstelling, die trouwens sinds enkele jaren plaatsvindt in Hof Van Ryhove te Gent. We verdeelden flyers in de buurt en nodigden de buurtbewoners uit om langs te komen en via een wedstrijdformulier hun favoriete foto op te geven. Onder de deelnemers werd een gratis fotoshoot verloot. De fotograaf, die de meeste stemmen verzamelde, kreeg een boekenbon.

Gentse Vrije Fotografen overhandiging cheque definitief