logo Passie voor je BuurtNaast de externe 'Passie voor je buur(t)'-prijs, die tijdens onze voorjaarsontmoeting wordt uitgereikt, voorzien we ook jaarlijks een interne PVJB-prijs voor een afdeling van het Rodenbachfonds. Die prijs wordt uitgereikt op onze ledendag, dit jaar op zaterdag 20 oktober 2018.

 

1. Het Rodenbachfonds reikt jaarlijks de PVJB-prijs uit.
2. De PVJB-prijs gaat naar een afdeling van het Rodenbachfonds.
3. De PVJB-prijs bedraagt 500 euro.
4. Het Rodenbachfonds kan de jaarlijkse prijs toekennen aan één of maximaal twee afdelingen, die in het laatste geval elk 250 euro ontvangen.
5. Om in aanmerking te komen voor de PVJB-prijs dienen afdelingen van het Rodenbachfonds een of meerdere projecten in tegen uiterlijk 1 oktober 2018 via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of per post (Tennisbaanstraat 41/1, 9000 Gent).
6. Criteria:
6.1 Het project kadert in ‘Passie voor je buur(t)’. Het heeft een aantoonbare relatie met wat er in de buurt leeft rond onze drie centrale thema’s ‘Woorden, Bewegen en Verbinden’. Het project is gerealiseerd in samenwerking met het Rodenbachfonds en/of meerdere afdelingen van het Rodenbachfonds.
6.2 Het project heeft een sociaal engagement.
6.3 Het project brengt buren, in de brede zin van het woord, samen.
6.4 Alle afdelingen kunnen projecten, die aan bovenstaande criteria voldoen, indienen.
7. De prijs wordt uitgereikt door de raad van bestuur op voorstel van de staf van het Rodenbachfonds.
8. De uitreiking van de PVJB -prijs vindt plaats op de jaarlijkse ledendag.