Buren8Op vrijdag 25 mei was het Dag van de Buren. Buurtwerking Beukendreef Aalst liet zich ook niet onbetuigd. We waren erbij en maakten een sfeerverslagje.


Een drietal weken vooraf droppen enkele vrijwilligers een uitnodiging in de bussen van buren. Signaal voor velen om na te denken over wat ze zullen maken. Niet te veel, luidt het advies. Ook aan drankenvariëteit geen gebrek.

De formule is gekend. Ieder brengt een stoel en wat eten en drank mee. Dit jaar aperitieven we samen, afspraak is om 17u. Het is heel mooi weer, te warm om in de zon te zitten. Onder de bomen genieten we van natuurlijke verkoeling. Al snel komen buren uit vele deuren, de armen volgeladen. Vooral de dames laten zich gaan in het voorzetten van klassieke én originele hapjes. Het moet gezegd, de wraps van Bart zijn ook overheerlijk! Monica zet ons heerlijke Poolse specialiteiten voor, weg te spoelen met een abrikozen vodka, kwestie van wat vitaminen binnen te hebben. Suzy heeft een grote kom zomerse pastasalade in elkaar geknutseld, die al snel leeggeschept is. Mensen verzetten zich spontaan om met iedereen een babbeltje te kunnen slaan. Studenten steken even nu neus buiten om daarna weer in de boeken te duiken.

Van jong tot oud, inclusief de blinde geleide hond in opleiding, geniet van dit gezellig samenzijn.
Wie na dit uitgebreid aperitief nog moet eten is eraan voor de moeite. De tafels zijn leeg, de buikjes rond. Het is aftellen tot de volgende buurtactiviteit kan beginnen.

Buren1

Buren2

Buren3

Buren5

Buren6