Nekka 2018Op vrijdag 20 en zaterdag 21 april zal Nekka vzw voor zijn 25ste verjaardag opnieuw voor een verrassende maar ongelooflijke editie zorgen! Nekka staat voor: ‘Nederlandstalige Kleinkunst Antwerpen’.
Nekka groeide tussen 1971 en 1978 uit tot het belangrijkste kleinkunstfestival van de lage landen. Nekka werd de draaischijf van de kleinkunstbeweging in Vlaanderen en Nederland.

Grote namen werden door de organisatie samengebracht voor uitverkochte concerten in het Antwerpse Sportpaleis, gevolgd door concerten in Hasselt, Eindhoven en Rotterdam. Voor veel artiesten betekende Nekka een grote en belangrijke stap in hun carrière. In 1994 werd de draad opnieuw opgepikt in het Sportpaleis met Nekka-Nacht.

25 jaar Nekka-Nacht

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 april zal Nekka vzw voor zijn 25ste verjaardag opnieuw een verrassende maar ongelooflijk kwalitatieve affiche aanbieden aan alle liefhebbers van het hedendaagse Nederlandstalige lied. Met een dankbare knipoog naar het verleden maar vooral met een zeer nieuwsgierige blik naar de toekomst.

Deze 25ste Nekka-Nacht wil u beNIEUWd maken om te komen luisteren naar artiesten waarvan u er enkele zal kennen en vele andere zal kunnen leren kennen. Nekka-Nacht zet de poorten wijd open voor jong talent en zal de enkele gevestigde waarden uitdagen om met deze talenten in unieke duetten te gaan, zo akoestisch en zo puur mogelijk !

Alle gedaanten van Het Nederlandstalige lied zullen aan bod komen: de poëtische hiphop van Brihang, de indie-elektropop van de winnaar van de Nekka-wedstrijd In een Discotheek, het beklijvende muziektheater van Kommil Foo, het Antwerpse chanson van Wally, de eerste Nederlandstalige stappen van Tom Kestens die ook Aafke Romeijn meebrengt, het frisse nieuwe luisterlied uit Nederland van Stephanie Struijk, de nieuwe adem van Yevgueni, de heerlijke Zuid-Afrikaanse kijk op onze kleinkunst door Stefan Dixon, de pompende DJ-set van de zeer talenvolle jonge dj 5snapback en de welkom thuiskomende Hannelore Bedert.

Op vrijdagavond 20 april komt Discobar Galaxie na de Nekka-Nacht zelf nog een uur nafeesten met een exclusieve en unieke uitsluitend Nederlandstalige DJ-feestset .

Met een dankbare knipoog naar het verleden maar vooral met een zeer nieuwsgierige blik naar de toekomst.
Deze 25ste Nekka-Nacht wil u beNIEUWd maken om te komen luisteren naar artiesten waarvan u er enkele zal kennen en vele andere zal kunnen leren kennen. Nekka-Nacht zet de poorten wijd open voor jong talent en zal de enkele gevestigde waarden uitdagen om met deze talenten in unieke duetten te gaan, zo akoestisch en zo puur mogelijk!

Klik hier voor meer info!

Nekka 2018