Vlaanderen FeestVlaanderen Feest! mikt ook voor 2018 op een brede 11-daagse activiteitenwaaier als aanloop naar de Vlaamse Feestdag, met 11 juli als orgelpunt. Vanaf vandaag kan er met een buurt- of verenigingsinitiatief worden gekandideerd! Zoals ieder jaar roept het Rodenbachfonds haar lokale afdelingen op om dat ook te doen! U kan uw initiatief in het teken van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap plaatsen, zo lokale organisatiepartner voor Vlaanderen Feest! worden en in aanmerking komen voor een feestcheque tot 175 euro als tussenkomst in een aantal realisatiekosten. 

Wie komt in aanmerking?

Kandideren kan met een programmablok van een initiatief tijdens één dagdeel (voormiddag, namiddag, avond) in de periode van de 11-daagse 2017:
tijdens het openingsweekend (29 juni t.e.m. 1 juli), gedurende de Vlaamse feestweek (4 juli t.e.m. 10 juli) of op de Vlaamse feestdag van 11 juli zelf,
op voorwaarde dat het beantwoordt aan elk van onderstaande bepalingen:
• opzet: niet competitief gemeenschapsleven ontwikkelen
Een sportwedstrijd of -tornooi beantwoordt niet aan deze bepaling.
• proces: mensen gedurende ten minste twee uur als groep bij elkaar brengen
voor beleving van een programma
Een markt, beurt of tentoonstelling op zich beantwoordt niet aan dit criterium. Een publieke opening van bv. een tentoonstelling mogelijk wel.
• plaats: zich afspelen op één vaste locatie in de gemeente of stad
Uitstappen, fiets-,loop- ,wandel-of andere parcoursactiviteiten
op zich zijn dus niet in overeenstemming met deze bepaling.
(Een geanimeerde afsluiter mogelijk wel.)
• openheid: zich richten naar alle inwoners van een straat of wijk
(in geval van een buurtinitiatief) of een algemeen publiek uitnodigen
(in geval van een andere activiteit)
Een vriendenreünie, een samenzijn met enkele buren, een familie- of een verjaardagsfeest, een initiatief voor louter eigen leden, personeel, relaties...komt helaas niet in aanmerking wegens te besloten karakter.

Tot wanneer en hoe kan u kandideren?
Geldige kandidaturen kunnen maar aanvaard worden zolang de voorraad strekt. De toekenning gebeurt volgens het principe "wie eerst komt, eerst oogst". Voor alle noodzakelijke toelichting en de mogelijkheid om uw kandidatuur in te sturen kan u terecht op www.vlaanderenfeest.eu.