Week van het NederlandsTijdens de 'Week van het Nederlands' (07/10 t.e.m. 14/10) organiseerden we op drie locaties in Vlaanderen (Roeselare, Dendermonde en Temse) ons 'Bingotaalspel', waarmee we anderstalige nieuwkomers de kans geven om Nederlands te oefenen vanuit een culturele invalshoek. Bekijk hier de reportage, die FOCUS/WTV maakte. Wil jij ook in jouw buurt organiseren? Klik hier voor meer info! 

“Iedereen aan het woord!” Dat was het motto van de ‘Week van het Nederlands’, die voor de derde keer werd georganiseerd door de Taalunie, dit jaar van zaterdag 7 t.e.m. zaterdag 14 oktober 2017.

Doel is het zichtbaar maken van het belang van het Nederlands, in Vlaanderen, Nederland en Suriname. En dat in al zijn variatie, voor de sociale en economische ontwikkeling van mens en maatschappij: taal schept kansen.

De doelgroep is het brede publiek, van scholieren tot taalprofessionals, van beleidsmakers tot taalliefhebbers. Met de activiteiten (debatten, lezingen, optredens, workshops, publicaties, taalspellen, cursussen enz.) wordt iedereen aan het woord gelaten. Ofwel: elke activiteit kan een eigen doelgroep hebben.

Kortom, bedrijven en organisaties lieten in die week met verschillende activiteiten zien dat het Nederlands een levendige en aantrekkelijke taal is.

www.weekvanhetnederlands.org

 

Ook het Rodenbachfonds liet zich niet onbetuigd! Woorden is - naast Bewegen en Verbinden - immers één van de drie pijlers van onze ‘Passie voor je buur(t)’-werking.

- Tijdens onze ledendag, op zaterdag 7 oktober, gaf prof. dr. Johan De Caluwe toelichting bij het onderzoek ‘De Staat van het Nederlands. Onderzoek, interpretatie en vooruitblik’.

- Ons Bingotaalspel, waarbij we anderstalige nieuwkomers de kans geven om Nederlands te oefenen, op drie locaties in Vlaanderen: op dinsdag 10 oktober in Roeselare, op donderdag 12 oktober in Dendermonde en op vrijdag 13 oktober in Temse. Klik hier voor meer info!

 

Week van het Nederlands