folgazanblauwLivemuziek van Folgazán en Yves Bondue, afgewisseld met aangrijpende dagboekfragmenten van soldaten en burgers, met authentiek film- en fotomateriaal. Organisatie: De Vlaemsche Stooringhe, Davidsfonds Desselgem en Rodenbachfonds. Klik hier voor meer info!

Adriaan BrouwerOp dinsdag 20 november brachten we met een 20-tal sympathisanten een geleid bezoek aan de overzichtstentoonstelling Adriaen Brouwer in MOU te Oudenaarde. Een verslagje van onze medewerkerster Martien Bode.

De MaagdSamenwerken loont. Het Rodenbachfonds ging daarom samen met de bekendste Vlaams-Nederlandse middenveldorganisaties (Orde van den Prince, Marnixring, Davidsfonds, Vermeylenfonds, Willemsfonds, VL@S, VVA, stichting Willem de Zwijger, stichting NOB, VVB, VOS, Pro Flandria) in op de uitnodiging van het Algemeen-Nederlands Verbond en de Beweging Vlaanderen-Europa om een colloquium onder het thema ‘Samenwerken loont’ te organiseren.

TrainworldOntdek de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen! Klik hier voor meer info!

Trage6Elk jaar zetten duizenden wandelaars, fietsers en ruiters in heel Vlaanderen trage wegen in de kijker tijdens het campagneweekend 'Dag van de Trage Weg'. Ook afdelingen van het Rodenbachfonds, bijvoorbeeld Streekvereniging Zenne en Zoniën, organiseerden activiteiten. Een fotoverslag.