Activiteiten

Bezoek aan Doornik
Kulturele Kring Jan Puimege Wommelgem

Zaterdag 18 Mei 2019, 08:00 - 19:00

Doornik is de Nederlandstalige benaming voor de stad Tournai, die binnen het Waalse (Franstalige) deel van België ligt. Opvallend feit is dat Doornik ondanks het vrij geringe aantal inwoners (ongeveer zeventigduizend) wat betreft oppervlakte de grootste stad van België is. De stad heeft een totale oppervlakte van ruim 213 vierkante kilometer. Doornik is tevens de op één na oudste stad van België. De oudste stad is Tongeren, dat net als Doornik ooit door de Romeinen gesticht werd.

Wij vertrekken om 8.00 uur aan bakkerij Soontjens in de Hoevenstraat richting Doornik en starten daar met een welkomstkoffie. Om 10.00 uur is er een film bij de dienst voor toerisme.                                                                                                             

We starten we met Tour Unesco. Deze wandeling brengt ons naar de Notre-Dam kathedraal, de enige kathedraal die als Unesco werelderfgoed is erkend, en haar schatkamer. De gids neemt ons ook mee naar het historische hart van de stad, langsheen het Belfort. Dit is het oudste Belfort van België, gebouwd in de 12de eeuw, en staat ook op de lijst van Unesco werelderfgoed.

Om 12.30 uur gaan we eten in restaurant Le Pinacle met keuze uit;

1.    Kaaskroketten

Kalfsblanquette   met frietjes

Dameblanche

of

2.    Zalmterrine

Rundsstoofvlees met locale bier

Chocolademousse

of

3.    Menu terroir

Doornikse sla

Konijn op Doornikse wijze

Appeltaart en vanille ijs

Na het eten gaan we terug met een gids door de stad voor een geanimeerde wandeling met leuke anekdotes.

Daarna is er nog tijd om er even zelf op uit te trekken of de dorst te lessen. Tegen 17.30 uur rijden we huiswaarts om rond 19.00 uur terug in Wommelgem te zijn.

Opgelet

Het programma kan nog wijzigen want ik heb tot op heden nog geen bevestiging gekregen over de uitgekozen rondleidingen.

Deze uitstap bieden we aan voor 5o euro p/persoon

Hier is inbegrepen:

Onthaal met koffie

Bezoek historisch centrum en gidsen

Warm middagmaal (drank zelf te betalen)

Inschrijven bij Eric Herbosch 0497534133 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van het aantal personen en keuzemenu en daarna het totaalbedrag storten op rknr:BE13 9795 3571 5039 van de KKJP.

Inschrijven ten laatste voor 10 mei.