Activiteiten

'Op zoek naar het witte goud' - Kampenhout
Rodenbachfonds

Donderdag 01 Maart 2018, 12:00 - 18:00

Samen met Kortenberg is het Vlaams-Brabantse Kampenhout goed voor een groot deel van de nationale witloofproductie. Iedereen kent witloof. Maar welke verschillende handelingen ondergaat deze groente alvorens ze aan tafel wordt geserveerd? We bezoeken diverse locaties waar we alles te weten komen over 'het witte goud'.

Na het middagmaal (met uiteraard ‘witloofsoep’ en ‘witloof met ham in de oven’ op het menu) is het Witloofmuseum onze eerste halte. Daar komen we alles te weten over de geschiedenis en de cultuur van het witloof.

Vervolgens brengen we een geleid bezoek aan enerzijds een traditioneel bedrijf waar witloof wordt gekweekt in volle grond en anderzijds een bedrijf waar het witloof volgens de hydrocultuurmethode wordt gekweekt. De kwekers leiden er ons rond en tonen ons alle stappen van het kweekproces.

 

programma:

12.00u: afspraak in restaurant ‘Labo’ (Brouwerijstraat 23, 1910 Kampenhout) voor middagmaal

14.00u: Witloofmuseum

15.00u: eerste bedrijfsbezoek

16.00u: tweede bedrijfsbezoek

17.00u: afsluitende drink

 

deelnameprijs: 23 euro

inbegrepen: middagmaal, geleid bezoek aan museum en bedrijfsbezoeken

niet inbegrepen: dranken bij het middagmaal

inschrijven: vóór 20 februari

Bij inschrijving vermelden of u met de wagen naar het restaurant komt of met het openbaar vervoer, zodat we de carpooling kunnen regelen voor de verplaatsingen in Kampenhout. Wie dat wenst, kan opgehaald worden aan het station van Haacht of Boortmeerbeek.

Er is ook de mogelijkheid om deel te nemen zonder het middagmaal. Dan bedraagt de prijs 9 euro. Afspraakplaats: Witloofmuseum (Leuvensesteenweg 22, 1910 Kampenhout) om 14u.

Deze activiteit kadert in de Seniorenacademie Rodenbachfonds - Vl@s Vlaams-Brabant.