Activiteiten

geleid bezoek aan Den Ast (Halle) met Erfgoedtentoonstelling
Streekvereniging Zenne en Zoniën

Woensdag 13 December 2017, 14:00 - 16:00

Den Ast, dat is het deel van de vroegere mouterij Vanroye aan de Meiboom 16 in Halle dat grondig is gerestaureerd en nu onderdak biedt aan de nieuwste trots van de stad: Archief, Streekmuseum en Toerisme zitten er samen en smeden er een hedendaagse band tussen heden en verleden.

Stel je geen droge stapels oud papier voor, als je aan Archief denkt; evenmin oubollige vitrinekasten met vergeelde documenten in het Museum. In Den Ast wordt er veel aan gedaan om alles modern en aantrekkelijk voor te stellen en jong en oud voor het Halse verleden warm te maken. Nog enkele weken kan je er ook kennis maken met de 'Fabrieksburen', de Erfgoedtentoonstelling die het industrieel verleden langs Kanaal en Zenne belicht.

Nieuwsgierig naar wat het echt is? Dan nodigen we je graag uit voor een exclusief geleid bezoek op woensdag 13 december 2017 van 14 tot 16 uur.

Afspraak aan de ingang. Vooraf inschrijven via dit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is wel een vereiste. De groep wordt beperkt tot 20 deelnemers. Je betaalt alleen 2 euro toegangsprijs (groepstarief) en de gids en een koffie achteraf krijgen we er gratis bij.

Afspraak aan de ingang Meiboom 16 1500 Halle, waar mensen van streekvereniging Zenne en Zoniën jullie verwelkomen. Kostprijs 2 euro.

Kom je met de wagen, dan kan je parkeren in de Mgr Senciestraat ( tegenover rusthuis Sint-Augustinus, ook bekend als de oude kliniek van Halle). 3 uur gratis mét parkeerschijf.