In musee herge de louvain la neuve 1mei 2019 bestaat het Hergé Museum 10 jaar én,...Kuifje wordt 90 jaar. Twee toffe redenen om af te zakken naar Louvain-La Neuve.

 

In het Hergé-museum – een architectuurpareltje om u tegen te zeggen- maken we kennis met het werk van Georges Rémi, beter bekend als Hergé.

Uiteraard ligt de nadruk op ’s mans belangrijkste creatie Kuifje, maar ook zijn andere figuurtjes komen ruimschoots aan bod. Het museum toont een 100-tal originele voorwerpen, foto’s en films. Je ontdekt er waar Hergé de mosterd haalde en hoe zijn tekeningen en strips tot stand kwamen. Hergé was de eerste striptekenaar die gebruik maakte van merchandising, door van zijn figuurtjes ruimtelijke replica’s op de markt te brengen.

Na de middaglunch in Le Petit Vingtième, brengen we een geleid bezoek aan Louvain-La-Neuve, we gaan er op zoek naar kunst in de stad.

Programma:

· 11.00u: Samenkomst boven aan de trappen van het station van Louvain-La-Neuve

· 11.30u: Start bezoek Hergé-museum, Rue du Labrador 26

           Lunch in Le Petit Vingtième

           Start geleide stadswandeling : ‘Kunst in de stad’

 

Bereikbaarheid:

Wij raden met klem aan een B-dagtrip te kopen. Hierin zijn treinreis en toegang inbegrepen. Je kan je ticket B-Dagtrip rechtstreeks kopen via de website van het museum: www.museeherge.com.

Deelnameprijs:

€30,00 voor leden; €32,00 voor niet-leden.
Inbegrepen: audiofoontje Hergé-museum, lunch (exclusief dranken), gids stadswandeling

Opgelet! Je toegangsticket is inbegrepen in je B-Dagtripticket.  Dit is niet inbegrepen in de deelnameprijs. 

Wie onverhoopt toch met de wagen komt, parkeert best in de ondergrondse parking ‘Grand Place’ en betaalt aan de balie van het museum een individueel ticket aan €7,00.

Inschrijven:

Voor 20 juni via 09/233 77 42 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met vermelding van naam +  auto of trein.

Het verschuldigde bedrag mag je overschrijven op rekeningnummer BE73 0682 0127 8360 met vermelding Hergé.